Jogurt owsiano-owocowy z kokosem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 250 g (opakowanie) | Zamienniki |
Płatki owsiane | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Banan, miąższ | 80 g (mała sztuka) | Zamienniki |
Kiwi | 70 g (sztuka) | Zamienniki |
Wiórki kokosowe | 8 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Siemię lniane | 5 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Energia | 414 kcal |
Białko: | 16 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 61 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Płatki owsiane i siemię zmiksować na proszek. Dodać jogurt i kiwi. Zmiksować na gładką masę i wyłożyć do miseczki. Posypać chipsami lub wiórkami kokosowymi, dodać banana pokrojonego na plasterki lub inny lubiany owoc.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego