102 osoby online (66 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kasza jaglana ze szparagami i fetą
Bulion warzywny 125 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Kasza jaglana 40 g (4 łyżki stołowe) Zamienniki
Szparagi 90 g (3 sztuki) Zamienniki
Orzechy nerkowca 10 g (5 sztuk) Zamienniki
Pomidory suszone z oleju 40 g (2 sztuki) Zamienniki
Ser feta 12 % tł. 25 g (10 kostek) Zamienniki
Energia 416 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 42 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania
Do garnka wsypać kaszę i prażyć ją przez ok. 5 minut, co chwilę zamieszać. Wlać wodę lub bulion. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dodać 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów. Przykryć i gotować pod przykryciem przez ok 15 minut lub do miękkości kaszy. Dodać szparagi, wcześniej należy je opłukać, odłamać twarde jasne końce, łodyżki pokroić na 3 cm kawałki. Gotować wszystko przez ostatnie 3 minuty. Dodać resztę składników: pokrojone suszone pomidory, posiekany szczypiorek, miętę, lekko zrumienione na patelni orzeszki, wszystko skropić sokiem z cytryny i resztą oleju lub oliwy, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, wymieszać i posypać fetą. 
Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego