350 osób online (227 desktop_mac) (123 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kokosowy kuskus z fasolą z brokułami
Brokuły 150 g (porcja) Zamienniki
Cebula 60 g (mała sztuka) Zamienniki
Fasola biała, nasiona suche 80 g (1/3 puszki) Zamienniki
Mleko kokosowe, 20-22% tłuszczu 100 g (1/4 puszki) Zamienniki
Chili w proszku 1 g (1/4 łyżeczki) Zamienniki
Kasza kuskus 30 g (3 łyżki stołowe) Zamienniki
Kurkuma, proszek 1 g (1/4 łyżeczki) Zamienniki
Kmin rzymski 1 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Kolendra, ziarno 1 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Energia 609 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 87 g
Błonnik: 19 g
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, przyprawy zmielić w młynku lub rozetrzeć w moździerzu (można zmielić większą porcję aby mieć gotową mieszankę do innych potraw). Cebulę zeszklić na patelni z odrobiną wody, dodać przyprawy i podsmażyć 2 minuty. Dodać przepłukaną pod bieżącą wodą fasolę i kuskus, zalać mlekiem kokosowym i wodą, gotować do miękkości kuskusu. Dodać tyle wody aby konsystencja dania nie była zbyt gęsta i posolić do smaku. Danie jeść z gotowanymi brokułami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego