355 osób online (231 desktop_mac) (124 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Makaron ryżowy z tofu i brokułami
Brokuły 150 g (porcja) Zamienniki
Cebula 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 90 g (1/2 kostki) Zamienniki
Mleko kokosowe, 20-22% tłuszczu 100 g (1/4 puszki) Zamienniki
Chili w proszku 1 g (szczypta) Zamienniki
Makaron ryżowy 50 g (porcja) Zamienniki
Kurkuma, proszek 1 g (1/4 łyżeczki) Zamienniki
Kmin rzymski 2 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Energia 549 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 60 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Cebulę poszatkować i poddusić na patelni z przyprawami (mielonym kuminem, chilli, kurkumą opcjonalnie zmielonymi ziarnami kolendry i gorczycy), oraz tofu. Dodać ugotowane brokuły i mleko kokosowe, poddusić kilka minut. Dodać ugotowany makaron ryżowy wstążki lub udon.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego