306 osób online (199 desktop_mac) (107 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka brokułowo- migdałowa
Ser twarogowy chudy 50 g (plaster) Zamienniki
Brokuły 100 g (1/4 sztuki) Zamienniki
Płatki migdałowe 20 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Jogurt bałkański light Maluta 80 g (4 łyzki stołowe) Zamienniki
Energia 250 kcal
Białko: 21 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 14 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Brokuły podzielić na różyczki, ugotować z odrobiną soli. Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Jogurt połączyć z rozgniecionym twarogiem. Doprawić pieprzem ziołowym, ulubionymi przyprawami (np. zioła prowanasalskie, bazylia, oregano). Wymieszać dokładnie. Polać sosem i posypać płatkami migdałowymi.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego