Sałatka brokułowo- migdałowa
Ser twarogowy chudy | 50 g (plaster) | Zamienniki |
Brokuły | 100 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
Płatki migdałowe | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Jogurt bałkański light Maluta | 80 g (4 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 250 kcal |
Białko: | 21 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 14 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Brokuły podzielić na różyczki, ugotować z odrobiną soli. Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Jogurt połączyć z rozgniecionym twarogiem. Doprawić pieprzem ziołowym, ulubionymi przyprawami (np. zioła prowanasalskie, bazylia, oregano). Wymieszać dokładnie. Polać sosem i posypać płatkami migdałowymi.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego