545 osób online (354 desktop_mac) (191 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Stek z tuńczyka, ryż z kurkumą i szpinak
Tuńczyk, świeży 120 g (porcja) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (2 łyżeczki) Zamienniki
Cebula 60 g (mała sztuka) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Szpinak, mrożony 150 g (porcja) Zamienniki
Cytryna 20 g (ćwiartka) Zamienniki
Kurkuma, proszek 1 g (do smaku) Zamienniki
Serek naturalny Bieluch lekki 20 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Ryż parboiled 50 g (4 łyżki stołowe) Zamienniki
Energia 519 kcal
Białko: 45 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 53 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Stek posypać pieprzem, solą i posmarować odrobiną oliwy, grillować na patelni 3 min z każdej strony lub dłużej wedle uznania. Ryż ugotować, dodać kurkumę i bulion warzywny. Cebulę i czosnek zeszklić na łyżeczce oliwy, dodać rozmrożony szpinak w liściach lub świeży i dusić do miękkości. Zdjąć szpinak z ognia i doprawić solą, wymieszać z bieluchem. Podawać z ćwiartką cytryny.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego