Tosty z awokado i jajkiem
Jaja kurze całe | 60 g (sztuka) | Zamienniki |
Pieczywo tostowe, grahamowe | 75 g (3 kromki) | Zamienniki |
Czosnek | 2 g (ząbek) | Zamienniki |
Szczypiorek | 5 g (łyżka) | Zamienniki |
Awokado | 35 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 349 kcal |
Białko: | 14 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 44 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Dojrzałe awokado rozgnieść widelcem z solą i pieprzem. Jajko usmażyć jak jajecznicę lub ugotować. Kłaść pastę z awokado i jajka na zapieczone kromki i posypać obficie szczypiorkiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego