150 osób online (97 desktop_mac) (53 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
Olej rzepakowy 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Kasza jaglana 40 g (3 pełne łyżki) Zamienniki
Cebula 80 g (1 sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 40 g (3 pełne łyżki) Zamienniki
Energia 347 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 57 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego