151 osób online (98 desktop_mac) (53 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 60 g (1/4 szklanki) Zamienniki
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 50 g (2 łyżki ) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 50 g (1 plaster ) Zamienniki
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duży) Zamienniki
Szpinak 50 g (duża garść ) Zamienniki
mąka orkiszowa 30 g (3 łyżeki stołowe) Zamienniki
Energia 344 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 34 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić naleśniki i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego