255 osób online (166 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 60 g (1/4 szklanki) Zamienniki
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 6 g (1 łyżeczka ) Zamienniki
Fasola szparagowa 80 g (1 szklanka ) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 90 g (1/2 kostki) Zamienniki
Sos sojowy 10 g (do smaku) Zamienniki
mąka orkiszowa 30 g (3 łyżki stołowe) Zamienniki
Energia 363 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 35 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego