455 osób online (296 desktop_mac) (159 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Spaghetti bolognese
Olej rzepakowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 100 g (duża porcja) Zamienniki
Cebula 100 g (sztuka) Zamienniki
Marchew 50 g (sztuka) Zamienniki
Mielona chuda wołowina 150 g (1,5 porcji) Zamienniki
oregano suszone 1 g (do smaku) Zamienniki
Pomidory z puszki 200 g (1/2 puszki) Zamienniki
Energia 700 kcal
Białko: 51 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 95 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i marchew pokrojone drobno zeszklić na oleju, dodać mięso i smażyć chwilę, dodać pomidory , oregano i doprawić solą i pieprzem do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego