Zalety
- Bogata w zdrowe tłuszcze, pochodzące z pestek, orzechów, olejów roślinnych i ryb.
- Obfituje w błonnik rozpuszczalny jak i nierozpuszczalny dzięki czemu usprawnia perystaltykę jelit, obniża poziom cholesterolu jak i daje uczucie sytości.
- Zawiera rośliny strączkowe, które charakteryzują się wysokim indeksem sytości, niskim IG, oraz zmniejszają ryzyko chorób serca jak i obniżają cholesterol
Lista zakupów
Otrzymasz listę zakupów na najbliższy tydzień, co ułatwi Ci przygotowywanie posiłków.
Opinia klienta
Od 15 roku życia nie jadam mięsa z powodu swoich przekonań. Dlatego, gdy postanowiłam pozbyć się zbędnych kilogramów, nie chciałam rezygnować z przyzwyczajeń i wybrałam dietę VEGE. Mile zaskoczyły mnie proste przepisy, z których korzystam do dziś. Ponieważ nie chciałam chudnąć zbyt szybko, skorzystałam z suwaka kaloryczności diety, zwiększając nieco ilość energii jaką miał mi dostarczać jadłospis. Bardzo pomógł mi także kontakt z ekspertami i fajny, też dopasowany do mnie program ćwiczeń.
Jagoda Meissner
Zdaniem dietetyka
To dieta dla osób, które nie jedzą mięsa i jego przetworów. Obfituje w inne źródła pełnowartościowego białka: ryby, mleko, sery, napoje mleczne oraz jaja. Znajdziemy w niej również roślinne źródła białka takie jak rośliny strączkowe: fasola, soczewica, ciecierzyca oraz soja i jej przetwory, m.in. tofu. Dieta dostarcza wielu cennych witamin i minerałów oraz duże ilości błonnika pokarmowego. Dieta VEGE obfituje w zdrowe jedno- jak i wielonienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z tłustych ryb, orzechów, pestek oraz olejów roślinnych.
Przeciwwskazania do stosowania: choroby przewlekłe wymagające modyfikacji dietetycznych.
Marta Wojda, dietetyk

Uzupełnij dietę odpowiednimi ćwiczeniami
Jeśli chcesz uzyskać lepsze efekty w krótszym czasie, dodaj do swojej diety odpowiedni program treningowy!

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego