354 osoby online (230 desktop_mac) (124 stay_primary_portrait)

Wykup ten program

Korzystaj przez 4, 8 lub 12 tygodni już od 49,00 zł za 4 tygodnie!

Dalej

Większa masa ciała

Dieta „Większa masa ciała” – jest dietą obfitującą w białko pełnowartościowe. Jej zadaniem jest dostarczenie organizmowi białka o wysokiej wartości odżywczej głównie dla celów anabolicznych takich jak: budowa i odbudowa komórek i tkanek ustroju. Ponadto obfituje ona w inne, ważne dla organizmu składniki odżywcze takie jak odpowiedniego rodzaju tłuszcz i węglowodany jak również błonnik, witaminy oraz składniki mineralne. Powyższa dieta charakteryzuje się dużym zróżnicowaniem produktów, potraw oraz napojów.

Kaloryczność diety: 2600-3600 kcal/dobę

Dobór kaloryczności: indywidualne dopasowanie uzależnione od wieku, płci, masy ciała, wzrostu oraz poziomu aktywności fizycznej

Wskazania do stosowania: dieta rekomendowana w żywieniu dorosłych, osób zdrowych.

Przeciwwskazania do stosowania: choroby przewlekłe wymagające modyfikacji dietetycznych, w tym głównie redukcji ilości białka.

Inne zalety diety:

  • Możliwość wymiany produktów i potraw - korzystając ze specjalnie przygotowanego w tym celu narzędzia można zamienić nielubiane produkty na inne, preferowane. Ponadto istnieje możliwość zamiany całej potrawy na inną., bardziej lubianą.
  • Możliwość wyboru liczby posiłków - istnieje możliwość indywidualnego dopasowania liczby posiłków.

Wykup ten program

Korzystaj przez 4, 8 lub 12 tygodni już od 49,00 zł za 4 tygodnie!

Dlaczego warto korzystać z naszych programów »
Dalej »
« Wszystkie programy dietetyczne

Nasi eksperci

Układają program dla Was i służą radą

mgr inż. Ewa Buczkowska

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Doświadczenie zawodowe zdobywała w poradniach i placówkach medycznych, prowadząc dzieci i dorosłych w kierunku zdrowszego modelu diety. Jest autorką licznych publikacji z zakresu żywności i żywienia. Występuje jako ekspert w audycjach radiowych i telewizyjnych. Prowadzi szkolenia i wykłady o tematyce żywieniowej. Prywatnie mama dwóch urwisów, miłośniczka zdrowego gotowania i biegów długodystansowych.

Marta Wojda

Dietetyk, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji kierunku Dietetyka SGGW w Warszawie oraz instruktorka kulturystyki. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała w poradniach dietetycznych oraz klubach fitness gdzie zajmowała się edukacją żywieniową, oraz prowadzeniem pacjentów ze schorzeniami dietozależnymi jak i osób aktywnych fizycznie. Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach, kursach jak i konferencjach związanych z dietetyką sportową i żywieniem w chorobach dietozależnych. Prywatnie uwielbia gotować i eksperymentować w kuchni tworząc własne przepisy na zdrowe potrawy. Dba o swoją kondycję fizyczną jeżdżąc na nartach i trenując na siłowni. Propagatorka zdrowego stylu życia.
Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego