298 osób online (194 desktop_mac) (104 stay_primary_portrait)

Wykup ten program

Korzystaj przez 4, 8 lub 12 tygodni już od 49,00 zł za 4 tygodnie!

Dalej

Zdrowie

Dieta „Zdrowie” jest dietą racjonalną i prawidłowo zbilansowaną opartą na zróżnicowanych produktach. Jej zadaniem jest dostarczenie optymalnej ilości energii w celu utrzymania prawidłowej masy ciała oraz zapewnienie zdrowia i dobrego samopoczucia.

Dieta „Zdrowie” charakteryzuje się dopasowaną do potrzeb organizmu ilością niezbędnych makroskładników takich jak białko, tłuszcz, węglowodany oraz błonnik pokarmowy, który wspomoże prawidłową pracę jelit. Ponadto, dostarcza optymalną ilość witamin i składników mineralnych, które pełnią w organizmie wiele ważnych funkcji.

Dieta „Zdrowie” zawiera ponadto niewielką ilość sodu i cholesterolu dlatego może stanowić istotny element profilaktyki wielu chorób cywilizacyjnych, w tym między innymi nadciśnienia tętniczego jak również chorób serca.

Kaloryczność diety: 1600-3600 kcal/dobę

Dobór kaloryczności: indywidualne dopasowanie uzależnione od wieku, płci, masy ciała, wzrostu oraz poziomu aktywności fizycznej

Wskazania do stosowania: dieta rekomendowana w żywieniu dorosłych, osób zdrowych.

Przeciwwskazania do stosowania: choroby przewlekłe wymagające modyfikacji dietetycznych.

Inne zalety diety:

  • Możliwość wymiany produktów i potraw - korzystając ze specjalnie przygotowanego w tym celu narzędzia można zamienić nielubiane produkty na inne, preferowane. Ponadto istnieje możliwość zamiany całej potrawy na inną., bardziej lubianą.
  • Możliwość wyboru liczby posiłków - istnieje możliwość indywidualnego dopasowania w zakresie liczby posiłków.

Wykup ten program

Korzystaj przez 4, 8 lub 12 tygodni już od 49,00 zł za 4 tygodnie!

Dlaczego warto korzystać z naszych programów »
Dalej »
« Wszystkie programy dietetyczne

Nasi eksperci

Układają program dla Was i służą radą

mgr inż. Ewa Buczkowska

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Doświadczenie zawodowe zdobywała w poradniach i placówkach medycznych, prowadząc dzieci i dorosłych w kierunku zdrowszego modelu diety. Jest autorką licznych publikacji z zakresu żywności i żywienia. Występuje jako ekspert w audycjach radiowych i telewizyjnych. Prowadzi szkolenia i wykłady o tematyce żywieniowej. Prywatnie mama dwóch urwisów, miłośniczka zdrowego gotowania i biegów długodystansowych.

Marta Wojda

Dietetyk, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji kierunku Dietetyka SGGW w Warszawie oraz instruktorka kulturystyki. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała w poradniach dietetycznych oraz klubach fitness gdzie zajmowała się edukacją żywieniową, oraz prowadzeniem pacjentów ze schorzeniami dietozależnymi jak i osób aktywnych fizycznie. Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach, kursach jak i konferencjach związanych z dietetyką sportową i żywieniem w chorobach dietozależnych. Prywatnie uwielbia gotować i eksperymentować w kuchni tworząc własne przepisy na zdrowe potrawy. Dba o swoją kondycję fizyczną jeżdżąc na nartach i trenując na siłowni. Propagatorka zdrowego stylu życia.
Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego