Barszcz ukraiński z oliwą
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Ziemniaki, średnio | 100 g (1 średni) | Zamienniki |
Barszcz ukraiński, mrożony | 250 g (pół opakowania) | Zamienniki |
Koncentrat pomidorowy, 30% | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Energia | 196 kcal |
Białko: | 6 g |
Tłuszcz: | 6 g |
Węglowodany: | 37 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę. Zagotować małą ilość wody, wrzucić mrożonkę zupy i pokrojonego ziemniaka. Gotpwać do miękkości warzyw. Gotową zupę przyprawić solą i pieprzem i koncentratem, dolać oliwy.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego