99 osób online (64 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Brązowy ryż z soczewicą i pomidorami
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki) Zamienniki
Ryż brązowy 60 g (6 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Czosnek 5 g (1 ząbek ) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Por 50 g (1/4 sztuki) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 50 g (2 garści ) Zamienniki
Sos sojowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Ocet ryżowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 607 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 84 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

obrane ze skóry pomidory i pora pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Soczewicę i ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego