409 osób online (266 desktop_mac) (143 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Brązowy ryż z soczewicą i pomidorami
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Ryż brązowy 30 g (3 płaskie łyżki suchego) Zamienniki
Czosnek 5 g (1 ząbek ) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Por 100 g (1/2 małej sztuki) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 30 g (garść ) Zamienniki
Cukier 0 g (szczypta) Zamienniki
Sos sojowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Ocet ryżowy 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 351 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 52 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

obrane ze skóry pomidory i pora pokroić na kawałki. Sos sojowy wymieszać z cukrem i octem. W woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim czosnek a następnie dodać warzywa i dusić razem. Na koniec przyprawić gotowym sosem i chwilę zagotować. Soczewicę i ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i połączyć z warzywami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego