Bukiet jarzyn z soczewicą i serem
Ser, Gouda tłusty | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 30 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 250 g (pół opakowania) | Zamienniki |
Energia | 353 kcal |
Białko: | 26 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 36 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Soczewicę ugotować do miękkości. Bukiet jarzyn wyłożyć na rozgrzany olej, dodać ugotowaną soczewicę, poddusić do miękkości warzyw, wymieszać, przyprawić do smaku. Na koniec posypać startym na tarce serem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego