Bukiet jarzyn z soczewicą i serem
Ser, Gouda tłusty | 75 g (3 plastry) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 60 g (6 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 250 g (pół opakowania) | Zamienniki |
Energia | 614 kcal |
Białko: | 43 g |
Tłuszcz: | 32 g |
Węglowodany: | 53 g |
Błonnik: | 14 g |
Sposób przygotowania
Soczewicę ugotować do miękkości. Bukiet jarzyn dusić na oleju, dodać ugotowaną soczewicę, dusić do miękkości warzyw. Doprawić ulubionymi przyprawami (zioła prowansalskie/kmin rzymski). Na koniec posypać serem żółtym.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego