Bukiet jarzyn z soczewicą i serem
| Ser, Gouda tłusty | 75 g (3 plastry) | Zamienniki |
| Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 60 g (6 łyżek stołowych) | Zamienniki |
| Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 250 g (pół opakowania) | Zamienniki |
| Energia | 614 kcal |
| Białko: | 43 g |
| Tłuszcz: | 32 g |
| Węglowodany: | 53 g |
| Błonnik: | 14 g |
Sposób przygotowania
Soczewicę ugotować do miękkości. Bukiet jarzyn dusić na oleju, dodać ugotowaną soczewicę, dusić do miękkości warzyw. Doprawić ulubionymi przyprawami (zioła prowansalskie/kmin rzymski). Na koniec posypać serem żółtym.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
