103 osoby online (67 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Bulgur z fasolą i warzywami
Bulion warzywny 250 g (szklanka) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Cebula 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Papryka czerwona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Szpinak 60 g (2 garści) Zamienniki
Fasola biała, konserwowa 120 g (1/2 puszki) Zamienniki
Pomidory z puszki 200 g (1/2 puszki) Zamienniki
Papryka słodka (proszek) 4 g (łyżeczka) Zamienniki
Kasza bulgur 100 g (woreczek) Zamienniki
Kurkuma, proszek 2 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Kmin rzymski 2 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Energia 719 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 104 g
Błonnik: 33 g
Sposób przygotowania
Zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, poddusić chwilę i wsypać suchą kaszę bulgur. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać bulion i zagotować. Dodać pomodory z puszki, fasolę wraz z zalewą. Doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok.15 minut. Dodać szpinak i wymieszać.
Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego