
Bulion warzywny | 250 g (szklanka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Szpinak | 60 g (2 garści) | Zamienniki |
Fasola biała, konserwowa | 120 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Pomidory z puszki | 200 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Papryka słodka (proszek) | 4 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza bulgur | 100 g (woreczek) | Zamienniki |
Kurkuma, proszek | 2 g (1/2 łyżeczki) | Zamienniki |
Kmin rzymski | 2 g (1/2 łyżeczki) | Zamienniki |
Energia | 719 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 104 g |
Błonnik: | 33 g |
Sposób przygotowania
Zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, poddusić chwilę i wsypać suchą kaszę bulgur. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać bulion i zagotować. Dodać pomodory z puszki, fasolę wraz z zalewą. Doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok.15 minut. Dodać szpinak i wymieszać.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego