Bułka z pastą jajeczną i ogórkiem; migdały
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (1/3 kubeczka) | Zamienniki |
Bułka owsiana | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy | 50 g (1/4 szklanki) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 100 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Migdały | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Jaja gotowane | 60 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Energia | 347 kcal |
Białko: | 18 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 44 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Jajko ugotować i rozgnieść widelcem lub blenderem razem z groszkiem. Dodać pokrojonego drobno ogórka, jogurt i doprawić. Jeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego