
Bułki grahamki | 90 g (duża sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 40 g (2 plastry) | Zamienniki |
Rukola | 25 g (garść) | Zamienniki |
Awokado | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Cebula czerwona | 40 g (2 plastry) | Zamienniki |
Tofu wędzone, Polsoja | 100 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
Energia | 482 kcal |
Białko: | 22 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 61 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Tofu pokroić na plastry i podsmażyć na suchej patelni. Cebulę i pomidora pokroić w plastry. Z awokado przygotować guakamole. Przekładać na zmianę grahamka, awokado, rukola, cebula, pomidor, tofu, cebula, awokado, pomidor, bułka. Doprawić do smaku w zależności od potrzeby.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego