
Chleb żytni pytlowy | 60 g ( 2 kromki) | Zamienniki |
Burak | 200 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Rukola | 40 g (2 garści) | Zamienniki |
Orzechy włoskie | 20 g (5 sztuk) | Zamienniki |
Ocet balsamiczny | 12 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Ser kozi, półtwardy | 40 g (porcja) | Zamienniki |
Energia | 515 kcal |
Białko: | 19 g |
Tłuszcz: | 25 g |
Węglowodany: | 59 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Buraki upiec w całości i pokroić na plasterki. Na talerzu układać umytą rukolę, buraki, posypać pokruszonym serem kozim oraz orzechami. Całość polać octem balsamicznym, doprawiać solą i świeżo mielonym pieprzem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego