200 osób online (130 desktop_mac) (70 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Chili con carne
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 120 g (porcja) Zamienniki
Olej rzepakowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Papryka czerwona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pietruszka, liście 12 g (2 łyżeczki) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 60 g (3 łyżki stołowe) Zamienniki
Sos sojowy 20 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Fasola czerwona konserwowa 120 g (1/2 puszki) Zamienniki
Pomidory z puszki 200 g (1/2 puszki) Zamienniki
Papryka słodka (proszek) 1 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Cebula czerwona 60 g (mała sztuka) Zamienniki
Kmin rzymski 1 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Energia 489 kcal
Białko: 42 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 51 g
Błonnik: 14 g
Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać zmielony kumin, paprykę słodką wędzoną, chili (opcjonalnie paprykę wędzoną) i pokrojoneo kurczaka, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone warzywa, dokładnie wymieszać i dusić wszystko na małym ogniu przez 10 minut. Dodac do garnka fasolę oraz pomidory razem z sosem sojowym. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dusić przez przynajmniej 20 minut, jeśli danie będzie zbyt rzadkie dusić je bez przykrycia. Posypać gotowe danie natką pietruszki lub kolendrą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego