
Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Sól jodowana | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Mleko kokosowe, 20-22% tłuszczu | 100 g (1/4 puszki) | Zamienniki |
Ciecierzyca konserwowa | 80 g (1/3 puszki) | Zamienniki |
Chili w proszku | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Makaron ryżowy | 50 g (mała porcja) | Zamienniki |
Pasta curry | 10 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Mieszanka chińska, mrożona | 200 g (porcja) | Zamienniki |
Kurkuma, proszek | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 601 kcal |
Białko: | 12 g |
Tłuszcz: | 31 g |
Węglowodany: | 69 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Mieszankę warzywną rozmrozić i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać curry i mleko kokosowe, dusić 10 minut. Dodać ciecierzycę z puszki i przyprawy do smaku. Makaron ryżowy ugotować i podawać z warzywami.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego