457 osób online (297 desktop_mac) (160 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Chińskie curry z makaronem ryżowym
Olej rzepakowy 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Sól jodowana 1 g (do smaku) Zamienniki
Mleko kokosowe, 20-22% tłuszczu 100 g (1/4 puszki) Zamienniki
Ciecierzyca konserwowa 80 g (1/3 puszki) Zamienniki
Chili w proszku 1 g (do smaku) Zamienniki
Makaron ryżowy 50 g (mała porcja) Zamienniki
Pasta curry 10 g (łyżeczka) Zamienniki
Mieszanka chińska, mrożona 200 g (porcja) Zamienniki
Kurkuma, proszek 1 g (do smaku) Zamienniki
Energia 601 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 31 g
Węglowodany: 69 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

Mieszankę warzywną rozmrozić i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać curry i mleko kokosowe, dusić 10 minut. Dodać ciecierzycę z puszki i przyprawy do smaku. Makaron ryżowy ugotować i podawać z warzywami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego