Chleb chrupki; pasta z makreli i twarogu; cykoria
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (3/4 kubeczka) | Zamienniki |
| Ser twarogowy półtłusty | 50 g (gruby plaster) | Zamienniki |
| Makrela, wędzona | 100 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Chleb chrupki | 22 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Szczypiorek | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Energia | 452 kcal |
| Białko: | 39 g |
| Tłuszcz: | 21 g |
| Węglowodany: | 30 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
Pasta - makrelę dokładnie pozbawić ośći, dodać rozdrobniony twaróg, szczypior, jogurt i wymieszać. Jeść na chlebie chrupkim.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
