Chleb żytni z masłem, sałatą, jajkiem i kiełkami, kefir
| Kefir, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek ) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 15 g (3 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
| Chleb żytni jasny | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Sałata | 10 g (2 liście) | Zamienniki |
| Soja, kiełki | 50 g (1 spora garść) | Zamienniki |
| Energia | 558 kcal |
| Białko: | 26 g |
| Tłuszcz: | 28 g |
| Węglowodany: | 65 g |
| Błonnik: | 5 g |
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
