Chleb żytni z pastą z awokado, pomidorem i kiełkami
| Chleb żytni pełnoziarnisty | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Czosnek | 2 g (pół ząbka) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Soczewica, kiełki | 20 g (garść) | Zamienniki |
| Awokado | 80 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Cytryna | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
| Energia | 356 kcal |
| Białko: | 10 g |
| Tłuszcz: | 14 g |
| Węglowodany: | 57 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Pasta z awokado: awokado obrać i zblendować, dodać przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
