Chleb żytni z pastą z awokado, pomidorem i kiełkami
Chleb żytni pełnoziarnisty | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
Czosnek | 2 g (pół ząbka) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Soczewica, kiełki | 20 g (garść) | Zamienniki |
Awokado | 80 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Cytryna | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
Energia | 356 kcal |
Białko: | 10 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 57 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Pasta z awokado: awokado obrać i zblendować, dodać przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego