Chleb żytni z sałatą, pastą z awokado i kiełkami; kefir
Kefir, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Chleb żytni jasny | 90 g (3 kromki) | Zamienniki |
Czosnek | 5 g (1/2 ząbka) | Zamienniki |
Sałata | 10 g (2 liście) | Zamienniki |
Awokado | 80 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Cytryna | 10 g (1 łyżka soku) | Zamienniki |
Energia | 487 kcal |
Białko: | 14 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 72 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Pasta z awokado: dojrzałe awokado obrać i zblendować, dodać przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego