Chleb żytni z sałatą, pastą z awokado i kiełkami; kefir
| Kefir, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Czosnek | 5 g (1/2 ząbka) | Zamienniki |
| Sałata | 10 g (2 liście) | Zamienniki |
| Soja, kiełki | 50 g (1 spora garść) | Zamienniki |
| Awokado | 70 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
| Cytryna | 5 g (1 łyżeczka soku) | Zamienniki |
| Energia | 495 kcal |
| Białko: | 20 g |
| Tłuszcz: | 22 g |
| Węglowodany: | 67 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Pasta z awokado: awokado obrać i zblendować, dodać przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
