Chleb żytni z sałatą, pastą z awokado i kiełkami; kefir
Kefir, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
Czosnek | 5 g (1/2 ząbka) | Zamienniki |
Sałata | 10 g (2 liście) | Zamienniki |
Soja, kiełki | 50 g (1 spora garść) | Zamienniki |
Awokado | 70 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
Cytryna | 5 g (1 łyżeczka soku) | Zamienniki |
Energia | 495 kcal |
Białko: | 20 g |
Tłuszcz: | 22 g |
Węglowodany: | 67 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Pasta z awokado: awokado obrać i zblendować, dodać przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego