Cielecina z brokułami i makaronem
| Cielęcina, łopatka | 130 g (kawałek) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 50 g (1 gniazdo) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 506 kcal |
| Białko: | 37 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 50 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso ugotować na wkładce razem z brokułami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
