
Wywar z włoszczyzny | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 200 g (2 filety) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 30 g (1/3 woreczka) | Zamienniki |
Por | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pieczarka uprawna, świeża | 100 g (5 sztuk) | Zamienniki |
Cytryna | 30 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Świeża mięta | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis | 40 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 552 kcal |
Białko: | 44 g |
Tłuszcz: | 30 g |
Węglowodany: | 32 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Pora poddusić na oliwie. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego przykryć porem, podlać wywarem z włoszczyzny lub bulionem i zapieć w kiekarniku ok. 20 minut. Kaszę ugotować. Pieczarki zeszklić na oliwie jak lekko ostygną dodać jogurt i wymieszać. Kaszę polać sosem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego