560 osób online (364 desktop_mac) (196 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Dorsz z miętą i porami, kasza gryczana w sosie pieczarkowym
Wywar z włoszczyzny 100 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Dorsz, świeży, filety bez skóry 200 g (2 filety) Zamienniki
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Kasza gryczana 30 g (1/3 woreczka) Zamienniki
Por 70 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pieczarka uprawna, świeża 100 g (5 sztuk) Zamienniki
Cytryna 30 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Świeża mięta 0 g (do smaku) Zamienniki
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis 40 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Energia 552 kcal
Białko: 44 g
Tłuszcz: 30 g
Węglowodany: 32 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Pora poddusić na oliwie. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego przykryć porem, podlać wywarem z włoszczyzny lub bulionem i zapieć w kiekarniku ok. 20 minut. Kaszę ugotować. Pieczarki zeszklić na oliwie jak lekko ostygną dodać jogurt i wymieszać. Kaszę polać sosem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego