Dorsz z miętą i porami, makaron razowy
Wywar z włoszczyzny | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Makaron razowy | 30 g (garść ) | Zamienniki |
Por | 200 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Świeża mięta | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 397 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 35 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kawałki dorsza poddusić na oliwie. Dodać pokrojonego pora, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Danie serwować ze świeżą miętą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego