Dorsz z miętą i porami, makaron razowy
| Wywar z włoszczyzny | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 40 g (garść ) | Zamienniki |
| Por | 250 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Świeża mięta | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 446 kcal |
| Białko: | 35 g |
| Tłuszcz: | 17 g |
| Węglowodany: | 45 g |
| Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
kawałki dorsza poddusić na oliwie. Dodać pokrojonego pora, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Danie serwować ze świeżą miętą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
