Duszona wołowina z ryżem i surówką z buraka
Wołowina, polędwica | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 18 g (1,5 łyżki stołowej) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Burak | 150 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Energia | 497 kcal |
Białko: | 36 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 41 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Mięso pokroić i udusić na odrobinie oliwy z cebulą. Buraka ugotować, obrać ze skróry zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku. Ugotować ryż.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego