100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Duszona wołowina z ryżem i surówką z buraka
Wołowina, polędwica 150 g (1,5 porcji) Zamienniki
Oliwa z oliwek 18 g (1,5 łyżki stołowej) Zamienniki
Ryż brązowy 30 g (3 łyżki stołowe) Zamienniki
Burak 150 g (1 sztuka ) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała) Zamienniki
Energia 497 kcal
Białko: 36 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 41 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Mięso pokroić i udusić na odrobinie oliwy z cebulą. Buraka ugotować, obrać ze skróry zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku. Ugotować ryż.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego