Fasola z kurczakiem
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (2 male filety ) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
| Fasola biała, nasiona suche | 100 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
| Włoszczyzna | 50 g (1/2 szklanki pokrojonej w paski) | Zamienniki |
| Energia | 656 kcal |
| Białko: | 64 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 62 g |
| Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
uprzednio namoczoną fasolę ugotować w wodzie z włoszczyną. Mięso ugotować i pokroić w kawałki. Całość połączyć, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
