Fasola z kurczakiem
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (2 male filety ) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Fasola biała, nasiona suche | 100 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 50 g (1/2 szklanki pokrojonej w paski) | Zamienniki |
Energia | 656 kcal |
Białko: | 64 g |
Tłuszcz: | 25 g |
Węglowodany: | 62 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
uprzednio namoczoną fasolę ugotować w wodzie z włoszczyną. Mięso ugotować i pokroić w kawałki. Całość połączyć, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego