Filet z kurczaka z koprem i brązowym ryżem, szparagi na parze
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (2 małe filety ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
Szparagi | 200 g (kilka sztuk) | Zamienniki |
Energia | 590 kcal |
Białko: | 52 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 61 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć cząstkami cebuli, całość delikatnie przyprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekanym koprem. Następnie przykryć naczynie i piec w piekarniku do miękkości. Ryż i szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Szparagi podawać polane oliwą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego