562 osoby online (365 desktop_mac) (197 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Filet z kurczaka z koprem i brązowym ryżem, szparagi na parze
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 130 g (1 średni filet ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki ) Zamienniki
Ryż brązowy 50 g (5 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Koper ogrodowy 10 g (2 łyżki posiekanego) Zamienniki
Szparagi 150 g (kilka sztuk) Zamienniki
Energia 405 kcal
Białko: 34 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 44 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia, delikatnie przyprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekanym koprem. Następnie przykryć naczynie i piec w piekarniku do miękkości. Ryż i szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Szparagi podawać polane oliwą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego