Filet z kurczaka z koprem i brązowym ryżem, szparagi na parze
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1 duży filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
Szparagi | 150 g (kilka sztuk) | Zamienniki |
Energia | 501 kcal |
Białko: | 39 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 52 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia, delikatnie przyprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekanym koprem. Następnie przykryć naczynie i piec w piekarniku do miękkości. Ryż i szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Szparagi podawać polane oliwą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego