Filet z kurczaka z koprem, ryż brązowy, szparagi na parze; sok pomidorowy
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (2 małe filety ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 80 g (8 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Cebula | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
| Szparagi | 200 g (kilka sztuk) | Zamienniki |
| Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
| Energia | 650 kcal |
| Białko: | 56 g |
| Tłuszcz: | 19 g |
| Węglowodany: | 73 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć cząstkami cebuli, całość delikatnie przyprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekanym koprem. Następnie przykryć naczynie i piec w piekarniku do miękkości. Ryż i szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Szparagi podawać polane oliwą. Popić sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
