103 osoby online (67 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Filet z kurczaka z koprem, ryż brązowy, szparagi na parze; sok pomidorowy
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 200 g (2 małe filety ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 15 g (3 łyżeczki ) Zamienniki
Ryż brązowy 80 g (8 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Cebula 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Koper ogrodowy 10 g (2 łyżki posiekanego) Zamienniki
Szparagi 200 g (kilka sztuk) Zamienniki
Sok pomidorowy bez soli 250 g (1 szklanka ) Zamienniki
Energia 650 kcal
Białko: 56 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 73 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć cząstkami cebuli, całość delikatnie przyprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekanym koprem. Następnie przykryć naczynie i piec w piekarniku do miękkości. Ryż i szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Szparagi podawać polane oliwą. Popić sokiem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego