100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Filet z kurczaka z koprem, ryż brązowy, szparagi na parze; sok pomidorowy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 150 g (1 małe opakowanie) Zamienniki
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 200 g (2 małe filety ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki) Zamienniki
Ryż brązowy 30 g (3 płaskie łyżki suchego) Zamienniki
Cebula 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Koper ogrodowy 10 g (2 łyżki posiekanego) Zamienniki
Szparagi 200 g (kilka sztuk) Zamienniki
Energia 662 kcal
Białko: 56 g
Tłuszcz: 29 g
Węglowodany: 47 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć cząstkami cebuli, całość delikatnie przyprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekanym koprem i zalać jogurtem. Następnie przykryć naczynie i piec w piekarniku do miękkości. Ryż i szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Szparagi podawać polane oliwą. Popić sokiem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego