Filet z morszczuka z koprem i brązowym ryżem, szparagi na parze
| Morszczuk, świeży | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
| Szparagi | 150 g (kilka sztuk) | Zamienniki |
| Cytryna | 20 g (1/5 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 504 kcal |
| Białko: | 33 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 57 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
rybę włożyć do żaroodpornego naczynia, delikatnie przyprawić solą, sokiem z cytryny oraz posypać posiekanym koprem. Następnie przykryć naczynie i piec w piekarniku do miękkości. Ryż i szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Szparagi podawać polane oliwą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
