396 osób online (257 desktop_mac) (139 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Gofry jaglane z serkiem i dżemem
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 25 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Jaja kurze całe 60 g (sztuka) Zamienniki
Olej rzepakowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Dżem brzoskwiniowy, niskosłodzony 30 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Ksylitol (proszek) 5 g (łyżeczka) Zamienniki
mąka jaglana 60 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Serek wiejski, light 150 g (opakowanie) Zamienniki
Mąka ziemniaczana 10 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Proszek do pieczenia 1 g (szczypta) Zamienniki
Energia 642 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 74 g
Błonnik: 3 g
Sposób przygotowania

Ksylitol zmiksować z żółtkami. Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia.  Białka ubić na sztwno. Do żółtek dodać mąki, oleju, mleka, dokładnie wymieszać, na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Wylewać masę do gofrownicy i piec na złoty kolor. Gofry podawać z serkiem, jogurtem i dżemem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego