100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Gotowana fasola z kaszą gryczaną, surówką z pora
Olej słonecznikowy 10 g (1 niepełna łyżka) Zamienniki
Kasza gryczana 50 g (5 płaskich łyżek suchej) Zamienniki
Por 70 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Włoszczyzna (do wywaru, bez marchewki) 50 g (porcja) Zamienniki
Jabłko 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Fasola biała, konserwowa 240 g (puszka) Zamienniki
Energia 605 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 93 g
Błonnik: 21 g
Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę drobno posiekac i podsmazyć na oleju, dodac fasolę i ulubione przyprawy. Podawać z kaszą. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego