Gotowana fasola z kaszą gryczaną, surówką z pora
| Olej słonecznikowy | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
| Kasza gryczana | 50 g (5 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
| Por | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Włoszczyzna (do wywaru, bez marchewki) | 50 g (porcja) | Zamienniki |
| Jabłko | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Fasola biała, konserwowa | 240 g (puszka) | Zamienniki |
| Energia | 605 kcal |
| Białko: | 27 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 93 g |
| Błonnik: | 21 g |
Sposób przygotowania
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę drobno posiekac i podsmazyć na oleju, dodac fasolę i ulubione przyprawy. Podawać z kaszą. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
