Gotowana fasola z kaszą gryczaną, surówką z pora
Olej słonecznikowy | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 50 g (5 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Por | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Włoszczyzna (do wywaru, bez marchewki) | 50 g (porcja) | Zamienniki |
Jabłko | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Fasola biała, konserwowa | 240 g (puszka) | Zamienniki |
Energia | 605 kcal |
Białko: | 27 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 93 g |
Błonnik: | 21 g |
Sposób przygotowania
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę drobno posiekac i podsmazyć na oleju, dodac fasolę i ulubione przyprawy. Podawać z kaszą. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego