Gotowana fasola z kaszą gryczaną, surówką z pora
Olej słonecznikowy | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Kasza gryczana | 60 g (6 płaskich łyżek suchej) | Zamienniki |
Fasola biała, nasiona suche | 100 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
Por | 100 g (mała sztuka) | Zamienniki |
Włoszczyzna (do wywaru, bez marchewki) | 50 g (porcja) | Zamienniki |
Jabłko | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 661 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 125 g |
Błonnik: | 26 g |
Sposób przygotowania
uprzednio namoczoną fasolę ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać, skropić olejem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego