103 osoby online (67 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Gotowana fasola z kaszą gryczaną, surówką z pora
Olej słonecznikowy 10 g (1 niepełna łyżka) Zamienniki
Kasza gryczana 60 g (6 płaskich łyżek suchej) Zamienniki
Fasola biała, nasiona suche 100 g (1/2 szklanki ) Zamienniki
Por 100 g (mała sztuka) Zamienniki
Włoszczyzna (do wywaru, bez marchewki) 50 g (porcja) Zamienniki
Jabłko 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Energia 661 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 125 g
Błonnik: 26 g
Sposób przygotowania

uprzednio namoczoną fasolę ugotować w wodzie z włoszczyną. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pora pokroić i dodać starte jabłko, calość wymieszać, skropić olejem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego