Gotowana wołowina z ryżem brązowym, surówka z selera
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Wołowina, rostbef | 130 g (kawałek ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 30 g (3 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
| Seler korzeniowy | 150 g (1/2 dużej sztuki ) | Zamienniki |
| Jabłko | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 354 kcal |
| Białko: | 35 g |
| Tłuszcz: | 9 g |
| Węglowodany: | 44 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ryż ugotować. Selera i jabłko obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać jogurt i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
