Gotowana wołowina z ryżem brązowym, surówka z selera
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Wołowina, rostbef | 130 g (kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 30 g (3 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
Seler korzeniowy | 150 g (1/2 dużej sztuki ) | Zamienniki |
Jabłko | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 354 kcal |
Białko: | 35 g |
Tłuszcz: | 9 g |
Węglowodany: | 44 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ryż ugotować. Selera i jabłko obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać jogurt i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego