Gotowana wołowina z ryżem i surówką z buraka
Wołowina, rostbef | 150 g (kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Ryż biały | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Burak | 150 g (1 duży ) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Energia | 639 kcal |
Białko: | 40 g |
Tłuszcz: | 27 g |
Węglowodany: | 65 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ryż i buraka ugotować. Buraka obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku. Z grejpfruta wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego