100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Gotowana wołowina z ryżem i surówką z buraka
Wołowina, rostbef 150 g (kawałek ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 15 g (3 łyżeczki) Zamienniki
Ryż biały 60 g (6 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Burak 150 g (1 duży ) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała) Zamienniki
Energia 639 kcal
Białko: 40 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 65 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ryż i buraka ugotować. Buraka obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku. Z grejpfruta wyciśnąć sok.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego