Gotowana wołowina z ryżem i surówką z selera
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 80 g (3 łyżki ) | Zamienniki |
| Wołowina, rostbef | 150 g (kawałek ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
| Ryż naturalny | 70 g (7 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Seler korzeniowy | 200 g (2/3 dużej sztuki ) | Zamienniki |
| Jabłko | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 588 kcal |
| Białko: | 44 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 73 g |
| Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ryż ugotować. Selera i jabłko obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać jogurt i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
