Gotowana wołowina z ryżem i surówką z selera; sok z marchwi
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Wołowina, rostbef | 150 g (kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki ) | Zamienniki |
Ryż naturalny | 70 g (7 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Marchew | 300 g (4 sztuki) | Zamienniki |
Seler korzeniowy | 150 g (1/2 dużej sztuki ) | Zamienniki |
Jabłko | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 651 kcal |
Białko: | 44 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 82 g |
Błonnik: | 19 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ryż ugotować. Selera i jabłko obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać jogurt i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku. Z marchwi wycisnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego