Gotowana wołowina z ryżem i surówką z selera; sok z marchwi
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Wołowina, rostbef | 150 g (kawałek ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki ) | Zamienniki |
| Ryż naturalny | 70 g (7 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Marchew | 300 g (4 sztuki) | Zamienniki |
| Seler korzeniowy | 150 g (1/2 dużej sztuki ) | Zamienniki |
| Jabłko | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 651 kcal |
| Białko: | 44 g |
| Tłuszcz: | 24 g |
| Węglowodany: | 82 g |
| Błonnik: | 19 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Ryż ugotować. Selera i jabłko obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać jogurt i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku. Z marchwi wycisnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
