Gotowana wołowina z surówką z buraka
Wołowina, rostbef | 150 g (kawałek ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Burak | 150 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Energia | 352 kcal |
Białko: | 36 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 18 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
mięso ugotować w lekko osolonej wodzie z włoszczyną. Buraka ugotować, obrać ze skóry zetrzeć na tarce, dodać posiekaną cebulę i oliwę, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego